PÄÄSIVU           LEIRIN ESITTELY           ILMOITTAUDU LEIRILLE           KUVIA           YHTEYSTIEDOT JA AJO-OHJEET

Suomen Harmonikkainstituutti
Kyrösselänkatu 3
39500 Ikaalinen

puh. (03) 4400221
hanuritalo@harmonikkainstituutti.net

LEIRIN 2017 ESITTELY JA TIETOJA OHJELMASTA

Infokirje ilmoittautuneille leiriläisille on lähetetty sähköposteihin

 

Ikaalisten Harmonikka- ja viululeiri on tarkoitettu kouluikäisille lapsille ja nuorille soittotaidon tasosta riippumatta. Leirille voivat osallistua sekä harmonikansoittajat että jousisoittajat. Tarkkaa ikärajaa ei ole, mutta alle 10-vuotiaiden kohdalla vanhempien on hyvä miettiä lähes viikon mittaisen leirin vaativuutta lapsen näkökulmasta. Leiriläisten keski-ikä on 12-13 vuotta ja varttuneimmat leiriläiset ovat lukiolaisia.

Leirillä musiikin opiskelu on tiivistä ja monipuolista. Kesäleirin tunnelma on aina leppoisa ja tavallisesta arjesta poikkeava, ja juuri sen vuoksi myös oppiminen on tehokasta. Vaikka soittaminen onkin leirin päätarkoitus, on kavereiden tapaaminen ja kaikenlainen vapaa-ajan toiminta tärkeä osa leirin sisältöä. Ne innostavat soittamiseen myös leirin jälkeen ja antavat koko harrastukselle paljon lisämotivaatiota.

Harmonikkaleirin ”kotina” on Kauppilan Matkailutilan päärakennus, jossa on majoitustilat 3-6 hengen huoneissa, yhteissoittoluokka ja oleskelutilat. Lisäksi leirin käytössä on tilan muista rakennuksia ja “vanhan pytingin” majoitus- ja opetustiloja.

Ikaalisten Kylpylä on lähistöllä, vain parin kilometrin päässä.

Opetuksesta

Jokaisella leiriläisellä on päivittäin vähintään puoli tuntia henkilökohtaista opetusta, jolloin käydään opettajan kanssa kahdestaan läpi sekä uusia kappaleita että aikaisemmin soitettua ohjelmistoa. Lisäksi jokainen oppilas on mukana vähintään yhdessä yhteissoittoryhmässä. Opettajat ovat kokeneita ja työskentelevät ammatikseen lasten ja nuorten kanssa eri musiikkiopistojen opettajina.

Monille on myös hyödyllistä ja innostavaa, että leirillä on eri opettaja kuin talvikaudella. Leirin opetuksessa korostetaan yhteissoittoa, johon monilla ei talven aikana ole riittävästi mahdollisuuksia. Oppilaat muodostavat eri kokoisia yhteissoittoryhmiä ja koko leirin orkesteri on kaikille harvinainen tilaisuus soittaa isossa porukassa. Musiikin teoriaa ja yleistä musiikkitietoa opitaan soittotuntien ohella tehtäviä tekemällä.

Kavereita, vapaa-aikaa ja lättykestejä...

Kauppilan tilalla on hyvät mahdollisuudet monenlaisille vapaa-ajan harrastuksille. Ulkopelejä ja liikuntaa voi harrastaa soittoharjoittelun lomassa. Turvallinen matala uimaranta ja sauna ovat n. 200 m:n päässä tilan omassa rannassa. Sauna lämpiää leiriviikolla lähes joka ilta. Ruokailut (aamupala, lounas, välipala ja päivällinen) ovat päärakennuksen ruokasalissa, ja iltaisin pidämme leiriläisten kesken lättykestejä tai paistamme rannassa makkaraa ja tikkupullaa.

Keskiviikkoiltana menemme esiintymään Kartun kyläyhdistyksen järjestämään kesäjuhlaan ns. Mämmiäisten rantaan, joka on parin kilometrin päässä. Jos sää sallii, piipahdamme myös Ikaalisten torilla soittamassa keskiviikkona aamupäivällä.

Vapaa-aikaa emme vietä internetissä tai tietokonepelien parissa.

Soittoharjoittelusta

Leirin tarkoituksena on antaa mahdollisimman paljon ”soittamisen ituja” ja useita uusia kappaleita kesän ja seuraavan syksyn ajaksi. Kavereiden ja muiden leiriläisten vaikutus on soittamisessa tärkeä, ja oman harjoittelun ohella myös toisten harjoittelusta voi oppia. Isommat oppilaat ovat nuoremmilleen esikuvia. Sopiva harjoittelun määrä on yksilöllistä, mutta vähintään parin tunnin tavoite joka päivälle on jokaiselle mahdollinen.

Leiri alkaa 11.6. sunnuntaina, jolloin perheille on arkipäivää helpompaa järjestää leiriläisten kuljetus. Kokoonnumme lounaalle klo 12, jonka jälkeen leirin opetus ja soittoharjoittelu alkavat täydellä teholla. Leiri päättyy perjantaina 16.6. iltapäivällä klo 14 päätöskonserttiin Omalla Tuvalla Ikaalisten keskustassa.

Leirin varusteita

Leirillä tarvitaan tietysti oma soitin ja kaikki ne nuotit, joita on viimeksi soitettu. Nuotteja varten on hyvä olla esim. kansio tai kuminauhakotelo, jonne voi laittaa myös uudet nuotit ja leirillä jaettavat tehtävät. Oman nuottitelineen voi ottaa myös mukaan, mutta siihen pitää muistaa laittaa nimilappu. Leirikassiin pakataan myös lämpimät vaatteet, pyyhe, uimavarusteet ja sisätossut samoin kuin muutkin omat henkilökohtaiset varusteet. Huoneissa on liinavaatteet valmiina, joten niitä ei tarvitse ottaa mukaan.

Hinta

Leirimaksu on 370 €, joka sisältää opetuksen, ruokailut (aamupala, lounas, välipala, päivällinen, iltapala), majoituksen ja liinavaatteet. Leirimaksu sisältää myös tapaturmavakuutuksen. Summa laskutetaan leiriä edeltävällä viikolla. Samasta perheestä tuleva toinen leiriläinen saa 50 €:n sisaralennuksen.